sunnuntai 23. syyskuuta 2012

Oranssi tuubihuivi neuloen

Muutaman viikon takaisella Kööpenhaminan reissulla tuli selväksi, että oranssi on tämän syksyn muotiväri. Niinpä en voinut vastustaa kiusausta, kun huomasin ruokakaupan lankahyllyssä oranssia Novitan Seitsemän veljestä -lankaa. Nappasin kaksi kerää mukaani ja niistä neuloin tällaisen tuubihuivin piristämään syksyistä vaatetusta.
Tein huivin kaksinkertaisella langalla ja 5,5 mm pyöröpuikoilla suljettuna neuleena. Aloitin työn itse asiassa 8 mm pyöröpuikoilla, mutta ne hajosivat silmukoiden luomisen jälkeen (!). Niillä työstä olisi tullut vähän "ilmavampi" ja valmistunut nopeammin, mutta onneksi näillä pienemmilläkin puikoilla tuli ihan sopiva kaksi kertaa kaulan ympäri menevä kauluri.

Kauluri valmistui näin: loin 120 silmukkaa ja sitten tein pintaneuletta suljettuna neuleena seuraavanlaisesti: 1.-2. krs: 1o, 2n ja 3.-4. krs: kaikki silmukat oikein. Näitä neljää kerrosta toistin, kunnes kauluri oli sopivan korkuinen ja sitten päättelin silmukat löyhästi oikein neuloen.
Neuleesta tulee hauska ruudukkomainen kuvio, joka joustaa hyvin leveyssuunnassa. Sopisi muuten hyvin myös vaikka jonkun tyynynpäällisen kuvioksikin.

Pirteää syksyä kaikille :)!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti