tiistai 21. elokuuta 2012

Taulu Marimekon Lumimarjasta

En ole mikään kovin innokas Marimekko-fani, mutta Lumimarja-kankaasta olen tykännyt aina. Olen pitkään haaveillut tekeväni kangastaulun tästä kankaasta seinälle ja nyt sitten vihdoin kävin tuumasta toimeen.

Inspis taulun toteuttamiseen tuli siitä, kun kesäisen uima-allasprojektin jäljiltä meillä lojui muutama ylimääräinen 120 x 100 cm styroxlevy varastossa. Kävin ostamassa sitten Marimekosta metrin Lumimarjaa ja Eurokankaasta metrin tavallista valkoista lakanakangasta ja tauluprojekti alkoi:

1) Ensin mittailin taulun tulevalta paikalta sopivat mitat taululle (ne oli 70 x 90 cm) ja leipäveitsen avulla leikkasin styroxin tämän kokoiseksi. Teippasin levyn reunat ilmastointiteipillä, jotta ne olisivat vähän tasaisempia.
2) Koska styroxissa oli noita tummia laikkuja, niin kiinnitin ensin lakanakankaan kaksinkertaisena levyn päälle (teippasin senkin ilmastointiteipillä ja maalarinteipillä levyn taakse)
Nyt alkaa jo näyttää taululta...

3) Silitin Lumimarja kankaan huolellisesti ja mallasin ja pingotin kankaan nuppineulojen avulla kiinni tauluun.

4) Sitten taas ihmeteippi apuun ja Lumimarjat kiinni taulun taustapuolelle. Painoin vielä nastoja tasaisin välein teipin ja kankaan läpi kiinni levyyn, että pysyy varmasti hyvin. Taulu ei todellakaan ole mikään kaunistus täältä taustapuolelta...
...mutta ah, niin ihana tuossa seinällä. Kankaassa on ihan täydelliset värit ja tuo kuvio jaksaa ihastuttaa  joka päivä. Olen todella tyytyväinen, että sain tämän vihdoin tehdyksi!

4 kommenttia:

 1. Oi, aivan ihana!!! Niin simppelisti toteutettukin. Roudarinteippi toimii aina! ;) Mäkin olen haveillut lumimarja-taulusta tai -verhoista jo ties vaikka kuinka kauan... Ehkä mä saan ne aikaseksi sitten sinne uuteen kotiin, kiitos sinun! :)

  Niin ja sun neulokset vasta hienoja onkin!! :)

  -Hanska

  VastaaPoista
 2. Tosi kaunis taulu! Täytyypä tulla katsastamaan se ihan livenäkin joku päivä. Ja hyvä, että niille styrokseille oli käyttöä (tai ainakin yhdelle levylle).

  VastaaPoista
 3. Kiitti viesteistä! Hanskalle paljon temppiä uuteen kotiin ja kaikkeen muuhunkin. Ja tervetuloa livenä katsomaan tietty :)!

  Unohdin tuossa tekstissä mainita, että taulun kiinnitin seinään kaksipuoleisella teipillä (sellaisella paksummalla, jolla joskus aikoinaan kiinniteltiin niitä palapeilejä seinään).

  VastaaPoista
 4. Oioi:) Ihana taulu! Joku tuon tapainen sopisi meillekin...

  VastaaPoista