torstai 2. elokuuta 2012

Neulottu raidallinen toppi

Tykästyin niin tähän Raverlystä löytämääni helppoon ohjeeseen, joten neuloin samaa ohjetta mukaillen toisenkin topin (aiempi löytyy täältä). Toppi on tosi saman tyylinen, kuin se aiempi, mutta tämän tein Hanko-langasta. Pidän huomattavasti enemmän tästä uudesta topista; nyt ovat värit mieluisampia ja pituus ja leveys ovat topissa oikein.

Muokkailin vähän tuota netin ohjetta Hanko-langalle sopivaksi, joten jos joku innostuu samanlaista toppia neulomaan, niin kirjoitan ohjeen tähän (toppi on tällä silmukka määrällä M-kokoisia vaatteita käyttävälle).

Tarvitset kolme kerää valkoista Hanko-lankaa ja yhden kerän sinistä Hanko-lankaa sekä 6mm pyöröpuikot

Luo 122 silmukkaa valkoisella langalla.
Yhdistä silmukat renkaaksi ja tee 4 krs 1o,1n joustinneuletta.

Joustinneuleen jälkeen neulotaan sileää neuletta (eli suljettuna neuleena neulo kaikki kerrokset oikein) seuraavasti: 12krs valkoisella ja 3 krs sinisellä.

Jokaista raitaa varten ei kannata lankoja katkoa vaan lankoja voi kuljettaa kerrosten välissä kierittämällä niitä toistensa ympäri muutaman kerran raidotuksien välissä.
Kun olet tehnyt viidennen sinisen raidan, niin tässä vaiheessa erotetaan etu- ja takakappale toisistaan ja ne neulotaan tasona erikseen:

Neulo valkoisella langalla ensimmäiset 62 silmukkaa ja käänny sen jälkeen takaisin päin ja seuraava kerros neulotaan siis nurin.  Loput 62 silmukkaa jäävät odottamaan puikoille ja ne neulotaan sitten kun etukappale on tehty valmiiksi.

Jatka sileän neuleen neulomista näillä 62 silmukalla seuraavasti: 12 krs valkoista, 3 krs sinistä ja 16 krs valkoista.

17:llä kerroksella neulo ensimmäiset 16 silmukkaa, päätä keskimmäiset 30 silmukkaa ja neulo jälkimmäiset 16 silmukkaa ja jätä neulotut silmukat odottamaan puikoille.
Neulo takakappale samanlailla kuin etukappale ja yhdistä kappaleet lopuksi neulomalla ja päättämällä etu- ja takakappaleen olkasaumojen silmukat työn nurjalta puolelta yhteen.
Valmista tuli!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti