sunnuntai 29. heinäkuuta 2012

Kantoliina ja baby wipesit nukelle

Meillä on nukkeleikit ihan ennätyssuosittuja tällä hetkellä: nukke kulkee 6-v tytön mukana joka paikkaan ja tarvikkeet tietty kans. Lisää hoitolaukkuun pakattavaa syntyi tänään kankaiden jämäpaloista ja ideat löysin Mekkotehdas-kirjasta.
Kantoliina syntyi samasta kankaasta, kun aiemmin tytölle ompelemani toppi (joka toppi sattuu nyt olemaan myös tässä kuvassa päällä).  Liina on hyvin yksinkertainen malli: n. 40 x 150 cm kokoinen suorakaiteen muotoinen kangaspala, jonka toiseen päähän ommellaan kaksi rengasta, joiden avulla liina sitten kiinnitetään. Lapsikin osaa tämän itse kiinnittää, eikä tarvitse osata oikeita kantoliinan sitomiskuvioita.

Käyttämäni kangas oli sen verran paksua, että kavensin kangaspalaa toisesta päästä n. 40 cm matkalta, jotta se on helpompi pujottaa noihin renkaisiin.
Idea ja ohje baby wipes-pakkaukseenkin löytyi Mekkotehtaasta ja itse wipesit leikkasin vanhoista harsoliinoista, sieltä niitä saa kivasti läpän alta otettua 
Täytyy sanoa, että omasta mielestäni kantoliina oli ihan ykkösvauvanhoitotarvike kun toinen lapsemme syntyi ja baby wipesit ovat puolestaan sellainen pelastus, että ne kulkevat vieläkin aina reissuissa mukana, vaikka vauvavaihe on jo ohitettu hyvän aikaa sitten. Siksi minusta oli syytä tehdä nämä myös nukkeleikkeihinkin avuksi :).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti