keskiviikko 4. heinäkuuta 2012

Toppi Mekkotehtaan ohjetta mukaillen


Tämän topin ompelin Mekkotehtaan Alina-ohjetta mukaillen 128-koon vaatteita käyttävälle tytölleni. Tuon yläosan tein ihan ohjeen mukaisesti, mutta helma tuotti minulle vaikuksia ja siksi päädyin toppiin mekon sijaan. Ja tulihan niitä mekkoja jo kaksi kappaletta tehtyäkin, joten toppi tähän väliin on ihan hyvä.
Yläosasa on kaksinkertainen; siinä on sellainen tavallinen toppiyläosa, jossa on omat kiinteät olkaimet (tein sen farkkukankaasta) ja sitten päälle on ommeltu vielä tuollainen "bikini-osa", joka solmitaan naruilla niskan taakse. Hauska yksityiskohta mielestäni.
Takaosassa on kuminauhoilla tehdyt poimutukset, joiden avulla toppi istuu hyvin ja pysyy hyvin päällä. Tässä kuvassa nuo farkkuolkaimet on vielä nuppineuloilla, täytyy vielä kerran kunnolla sovittaa tytön päällä ja kiinnittää olkaimet sitten oikeaan kohtaan kiinni koneella ommellen.
Lähes kaikissa Mekkotehtaan ohjeissa pitäisi poimuttaa helma poimutuslankojen avulla (niin tässä Alina-mekossakin) ja sitä en vaan saa onnistumaan. En ole koskaan poimutuslankoja ommellut ja vaikka kuinka Googletin apua ja periaattessa ymmärsinkin miten poimutus pitäisi tehdä, niin en vaan saa sitä toteutettua oikein/nätisti. Siksi tein tästä topin, enkä mekkoa ja leikkasin ohjetta kapeamat ja lyhyemmät helmaosat sekä tein poimutukset ihan tavallisten nuppineula laskostusten avulla.
 
Voi siis olla, että jää sitten suurin osa Mekkotehtaan mekoista tekemättä, kun nuo poimutuslangat tuottaa mahdottomasti päänvaivaa. Tosi harmi!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti