tiistai 17. heinäkuuta 2012

Letkeä kesätoppi


Tätä kesätoppia neuloessa taittui mukavasti muutama sata kilometriä auton kyydissä kesälomareissuillamme. Malli on hyvin yksinkertainen neuloa, koska alun joustinneuleen jälkeen tehdään pääasiassa vain pelkkää oikeaa silmukkaa ja jos ei tee raidoitusta, niin ei tarvitse huolehtia kerrosten laskemisestakaan. Sanoisinkin, että toppi onnistuu ihan varmasti aloittelijaltakin ja tarkempi ohje toppiin löytyy Raverlyn kautta.  
Itse jouduin vähän muokkaamaan ohjetta, koska käyttämäni lanka oli ohjetta ohkaisempaa. Ostin Menitasta siellä tarjouksessa myytyä 100% puuvillalankaa, jolle puikkosuositus oli muistaakseni 3,5. Itse käytin nro 4:n pyöröpuikkoja tässä työssä. Ostin 4 kerää vaaleaa ja 2 kerää tummansinistä lankaa, hinta yhteensä 15 euroa. Olisi pitänyt olla 5 kerää vaaleaa, niin ei olisi tarvinnut tehdä tuohon yläosaan paksua tummansinistä raitaa, mutta näin nyt tällä kertaa. Tämä Cotton Dream -lanka oli yllättävän mukavaa neuloa, yleensä puuvillalankojen kanssa käsialastani on tullut epätasaista, mutta tällä rullasi ihan ookoosti. 

Tällä ohkaisemmalla langalla tein topin 192 silmukalla  (20-30 silmukkaa vähemmän olisi kyllä riittänyt, toppi on melko löysä) ja raidoituksen tein neulomalla 12 kerrosta vaaleaa + 4 kerrosta sinistä. Muuten noudattelin tuota netin ohjetta ja hihojen alkukohdan mittailin silmämääräisesti.


Tosiaan tästä  tuli vähän löysän letkeä toppi, mielessäni oli ollut vähän ryhdikkäämpi lopputulos. Mutta voi tätä ainakin omalla pihalla kesäsäillä käyttää...Vähän minua  houkuttelisi tehdä toppi ihan samalla ohjeella myös Hanko-langasta. Hanko on vähän paksumpaa ja siten myös nopeampi neuloa ja lopputulos olisi varmaankin juuri aavistuksen ryhdikkäämpi. We'll see...

1 kommentti:

  1. Tosi kivan näköinen lopputulos. Varsinkin väritys on ihana.Sait juuri uuden lukijan.:)

    VastaaPoista