tiistai 24. heinäkuuta 2012

Pikkulaukkuja virkaten

Raverlystä löysin ohjeen pikkuisille laukuille, jotka virkkasin omalle ja naapurin tytölle. On mielestäni ihan tyylikäs malli, joten voisi hyvin kelvata itsellenikin vaikkapa joihinkin kesäisiin juhliin esim. kiiltävästä valkoisesta langasta virkattuna. 

Kuva vähän vääristää värejä: päällimmäinen laukku on väriltään hyvinkin voimakas turkoosi, ja se on virkattu Menitan Cotton Dream -langasta. Lanka on vielä tuon voimakkaan värin lisäksi hieman kiiltävä, joten laukku on aika sähäkän näköinen livenä:). Käytin tuota lankaa kaksinkertaisena ja puikko oli 5mm. Lankaa meni vajaa kaksi kerää. Cotton Dream -lankoja (100% puuvillaa) on muuten saatavina ihan älyttömän monissa eri väreissä, ja myöskin todella kirkkaissa ja ei-niin-perinteisissä lankaväreissä. Ko. langat olivat vielä ainakin viime viikolla alessa Menitassa (2,50 euroa/50g kerä), joten sinne kannattaa suunnata, jos mielesi tekee kirkkaita puuvillalankoja .

Vaalean lilan laukun lankana oli Mayflowerin Cotton 8 -lankaa (myöskin 100% puuvillaa), ja samoin tätä käytin kaksinkertaisena 5 mm koukulla. Lankaa meni myöskin se vajaa kaksi kerää tähän malliin. Tässä laukussa tosiaan tein tuon kahvaosan ohjeesta poiketen, kun halusin kokeilla jotain muuta tyyliä vaihtelun vuoksi.
Laukkujen alaosan simpukkakuviointi syntyy kolmella pylväällä samaan silmukkaan ja sitten jättämällä kaksi silmukkaa näiden välistä virkkaamatta. Yläosassa on pelkkiä kiinteitä silmukoita ja samoin tuon toisen laukun kantohihnan tein kiinteillä silmukoilla. 

Kukat jätin näistä pois, kun laukut lähtivät aika vauhdilla käyttöön, mutta nehän voi lisätä myöhemminkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti