torstai 19. heinäkuuta 2012

Inspired by HM

Tänään posti toi syksyn HM:n kuvaston. Selailin sitä lounaan yhteydessä ja totesin ilokseni, että syksyn muotiin näyttää kuuluvan paljon neuleita: neuleet = voi tehdä itse. Olen tehnyt jonkinlaisen periaatepäätöksen, etten osta enää HM:n neuleita, sillä niiden laatu on yleensä heikkoa ja pääsääntöisesti aina materiaalina on keinokuituja (joo, olen pari kertaa tämän päätöksen joutunut pyörtämään...).  Mutta ulkonäöllisesti nämä vaatteet kyllä minua usein miellyttävät, joten sainkin siinä kuvastoa selaillessa ajatuksen, että neuleitahan voisi tehdä itse laadukkaamista langoista HM:n mallistoa mukaillen. 

Keräsin tähän esimerkiksi minun mielestäni kivoja HM:n neuleita ja netistä löytämiäni ohjeita, joissa on hyvin samaa henkeä kuvaston tuotteen kanssa. Yllä ekaksi kuva HM:n versiosta ja sen alla vastaavan neuleohjeen kuva.

1) Kahdella eri paksuisella langalla raidoitettu neulepusero löytyy HM:ltä hintaan 24,95 ja samalla idealla toteutettu malli Dropsin sivuilta nimellä Ocean Beauty (kuva alla). Myös Novitan kesä 2012 lehdessä oli samanlailla Hanko- ja Tennesee- langoilla raidoitetun tunikan ohje.

Kuva: HM 

Ocean Beauty by Drops Kuva:Drops Design

2) Ihan basicneule on aina varma valinta ja HM:ltä sellainen löytyy nyt kivoissa pastellisävyissä, kuten esim. tuossa kuvan mintunvihreässä. Mutta materiaalina on 100% akryyli, joten ei kiitos minulle. Picklesistä kuitenkin löytyy useampiakin perusneuleen ohjeita, ja valitsin tähän mallin nimeltä Betty Sweater, jonka pituus ja kaula-aukon leveys on aika yhteneväiset HM:n puseron kanssa. Ihanan pehmeästä ja laadukkaasta Dalegarnin Lerkestä (52% merinovillaa ja 48% puuvillaa) löytyy paljon värivaihtoehtoja, joten se olisi oiva lankavalinta tähän malliin. Lerkeä olen löytänyt ainakin Soukan Menitasta.
Kuva: HM
Kuva: Pickles.no
3) Raidat on niin siistejä, edelleen! HM:n raitaneuletta vastaavan ohjeen löytää myös Picklesiltä. Malli nimeltään Norwegian Summer Sweater on sellaisenaan jo tosi kiva, mutta halutessaan sitä voi vielä muokata pidentämällä helmaa ja jättämällä ylimmän raidoituksen tekemättä (ja halutessaan tiivistää paidan raidoitusta), niin sitten ollaan aika lähellä tätä kapealinjaista HM:n merihenkistä paitaa.
Kuva: HM
Norwegian Summer Sweater. Kuva: Pickles.no
4) Olen todellinen poolopaitojen ystävä. Minulle ei tule kunnolla lämmin viileillä säillä, ennen kuin kaula on peitetty, joten siksipä iskin silmäni myös tähän Hennesin pitkään pooloneuleeseen. Materiaalina jälleen 100% akryyliä, joten mieluummin käyttäisin pooloa, joka olisi vaikka Dropsin Eskimosta neulottu (100% villaa). Ohjekin pooloon, jossa on muhkea kaulus HM:n tyyliin, löytyy Dropsilta.
Kuva: HM

Drops raglantunika. Kuva: Drops Design
Sellaista tällä kertaa, moikka!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti