torstai 12. heinäkuuta 2012

Villapaita raglanhihoilla taaperolle

Onpas ollut vähän vilakat kesäpäivät viime aikoina, joten villapaidoillekin on tullut käyttöä.
Kuopuksellemme neuloin Dropsin ohjeilla tämän villiksen. Lankana käytin ihanaista pehmeää 100%:sta alpakka-lankaa (ei kuitenkaan Dropsin vaan Menitasta ostin jonkun toisen valmistajan alpakkaa, jonka luonnonvalkoinen sävy miellytti minua enemmän) ja lankaa meni aika tarkkaan ohjeen mukaiset 250g.
Pidän mallista tosi paljon, olisi kiva tehdä itsellenikin saman mallinen, jos vastaava ohje löytyisi aikuiselle. Sitten meillä olisikin sellaiset äiti-tytär villapaidat :).
Kaulus rullautuu tosi hauskasti ihan itsestään. Raglanhihojen neulomista vähän etukäteen jännitin, ja tuntui, ettei ohjeesta saa mitään tolkkua, kun sitä työn alussa lueskelin, mutta kun hihat ja paitaosa olivat yhdistämistä vaille valmiit, niin kyllä ne ohjeet sitten tajusi ihan hyvin. Palmikoiden teko on ihan mun lempparia, joten mukava, että tähän tuli niitäkin.
Nappilista toisessa hartiassa helpottaa pukemista, mutta kyllä meillä tämä sujahtaa pään yli nappeja avaamattakin. Napit sopivat kuitenkin tosi hyvin tämän paidan ilmeeseen, ja ne olivatkin suuri syy, miksi päädyin tähän malliin alunperin (napit on muuten ostettu keskustan Stockalta).

Mielelläni kuitenkin pitäisin villapaidat vielä kaapissa syksyä odottamassa, joten toivonkin kaikille lämpimämpiä kesäpäiviä viikonlopulle!


2 kommenttia:

  1. Löysin blogiisi sattumalta blogilistan kautta ja jäin heti koukkuun. Aivan ihana blogi sinulla!

    Tuo villapaita on kaunis. Neuleinspiraatio on korkealla itsellänikin, liekö syy hieman viileämpien ilmojen. Olen mm. suunnitellut jo joululahjoja. :D

    VastaaPoista
  2. Kiitos Hilmukka! Joululahjojen suunnittelu on minullakin jo käynnissä :). Tervetuloa blogini pariin!

    VastaaPoista