sunnuntai 8. heinäkuuta 2012

Virkattu pyöreä matto lastenhuoneeseen

Tämä matto valmistui jo jokin aika sitten ja sen tekeminen on hyvin yksinkertaista ja jokseenkin myös yksitoikkoista. Matto on tehty pelkästään kiinteitä silmukoita virkaten ontelokuteesta ja vaihtelua työn tekemiseen tuo lähinnä värien vaihtelu. Kuteet ostin Soukan Menitasta ja koukku oli nro 8.

Pyöreä matto valmistuu ihan samalla idealla kuin pyöreä korikin (tai korin pohja), eli kiinteitä silmukoita virkataan spiraalimaisesti niin, että joka kerroksella lisätään silmukoita asteittain; ensimmäisellä kerroksella kaksi silmukkaa jokaiseen silmukkaan, toisella kerroksella kaksi silmukkaa joka toiseen silmukkaan , kolmannella kerroksella kaksi silmukkaa joka kolmanteen silmukkaa  jne. Tähänkin mattoon tuli viimeisellä kerroksella lisäykset joka 32:een silmukkaan :).
Maton raidoituksen tein ihan fiilispohjalta ilman sen kummempaa etukäteissuunnitelma. En halunnut tasaraitoja enkä mitään säännönmukaisuutta ja olen ihan tyytväinen tähän lopputulokseen. 

Haaveissani olisi virkata matto toiseen lastenhuoneeseen jollain kukka/pitsikuviolla ja kivoja ohjeita näihin löytyy esim. Kangasaitan  ja Novitan sivuilta. Pitäisi vain osata päättää väri, niin pääsisin työssä alkuun...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti