sunnuntai 1. heinäkuuta 2012

Ommeltu tunika tytölle

Ompelu on kyllä nopsaa puuhaa, sen jälkeen kun on kaikki tarvikkeet kerran nostanut esille, rullannut alalangat valmiiksi oikeilla väreillä ja saanut kaavat leikattua. Tämänkin tunika valmistui yhdessä iltapäivässä niillä samoilla Mekkotehtaan Katariina-kaavoilla, joilla jo tein kaksi mekkoa.

Tähän paitaan tein pidemmät hihat, kuin mekoissa oli ja jätin myös mekon helman lyhyemmäksi, jotta se on sopivan pituinen paidaksi/tunikaksi.
Tunikan kaikki poimutukset on tehty kuminauhoin, eli saumavarat ommellaan kuminauhakujiksi ja sitten pujotellaan 0,5cm leveää nauhaa niihin. Kuminauhat tekevät paidan pukemisen myös helpoksi, joten mitään nappeja/vetskareita tähän malliin ei tarvita - helppo siis myös tehdä.
Lisäksi paita on tismalleen samanlainen edestä ja takaa, joten pukiessa ei tarvitse edes tietää, kumpi on etu- ja kumpi takapuoli; aina menee oikein päin!

Nyt olisi kiva tehdä mekkoja muistakin malleista ja pienemmällekin prinsessalle, mutta se vaatikin sitten taas uusien kaavojen leikkaamista. Ei tänään ainakaan sellainen homma innosta, nyt kun aurinkokin vihdoin paistaa :).Ei kommentteja:

Lähetä kommentti