torstai 28. kesäkuuta 2012

Mekkotehdas


Nyt on minulla todellinen käsityövaihde päällä: innostuin pitkästä aikaa ompelemaan. Blogistani tulikin kertahujauksella sitten myös ompelublogi.

Innostus ompelemiseen lähti siitä, kun Akateemisessa kirjakaupassa silmiini sattui osumaan Mekkotehdas-niminen kirja ja minun oli pakko jäädä sitä selailemaan. Kirjassa on ihania kuvia ja helpon oloisia mekko-ohjeita tytöille. Pari päivää kirja kummiteli mielessäni, ja sitten oli pakko käydä se ostamassa ja samalla reissulla poikkesin myös Eurokankaaseen kankaita hankkimaan. Otin neljää erilaista kangasta, metrin kutakin.
Sitten kaivoin vanhan Singerini esiin... No ei se mikään rautajalkainen poljettava versio ole, ihan 2000-luvulla hankittu, mutta useamman vuoden se on ollut koskemattomana kaapissa.

Kaavojen jäljentäminen ja leikkaaminen vie aikaa, mutta kun ne on kerran tehnyt, samoilla kaavoilla ompelee mekon kyllä aika nopesti. Minäkin sain tänään kaksi mekkoa valmiiksi! Todellinen mekkotehdas siis :)
Valitsin malliksi kirjasta "Katariinan" ja tein nämä mekot kokoon 122/128. Tuohon cupcakes-kankaiseen mekkoon meni aika tarkkaan metrin verran kangasta (tuohon metriin toki mahtuu mukaan myös yhdet pieleen leikatut hihat...). Siniseen mekkoon yhdistin farkkukangasta ja ohuempaa puuvillakangasta. Molemmat mekot on tehty siis samoilla kaavoilla. Mekkotehtaan ohjeissa onkin se idea, että pienillä muutoksilla kaavoihin tai käytettäviin kankaisiin saa samalla idealla tehtyä hyvinkin erilaisia mekkoja. Mekkotehtaalta löytyy myös oma blogi, tästä pääsee sinne ihastelemaan mekkoja ja muuta kivaa.
Ja tässä toinen valmistuneista mekoista vauhdikkaan mallin päällä :).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti