torstai 7. kesäkuuta 2012

Taas virkattu kori

Koska en ole vielä keskinyt, mitä seuraavaksi alkaisin tehdä ihan jotain ohjetta käyttäen, niin olen tässä välissä tyhjentänyt lankakoriani virkkaamalla koreja ostamistani trikookuteista. Aika herkullisen värinen on tämäkin kerä, jonka olen ostanut Snurresta aiemmin keväällä. Alla olevassa kuvassa näkyy myös tuo hauska glitteri-koukku, tosi trendikäs:).
Eli pyöreää koria lähdin tästä tekemään ilman sen kummenpaa ohjetta. Alkuun tein 6 ketjusilmukkaa ja suljin ne piilosilmukalla renkaaksi. Sen jälkeen 10 kiinteää silmukkaa renkaaseen ja seuraavilla kerroksilla kiinteitä silmukoita edelleen ja asteittain lisäämällä niitä eri kerroksilla (ensin kaksi silmukkaa jokaiseen silmukkaan, seuraavalla kerroksella lisäykset joka toiseen silmukkaan, sitten joka kolmanteen jne.).
Kun pohja oli mielestäni sopivan kokoinen, lopetin silmukoiden lisäykset ja jatkoin reunan virkkaamista samalla silmukkamäärällä,  mitä pohjan viimeisellä kerroksella oli silmukoita, ja koko ajan siis kiinteitä silmukoita.
Ja tässä on lopputulos: väliin tein pari kerrosta vaaleammalla kuteella (edellisestä korista ylijääneet kuteet sain hyvin hyödynnettyä tähän), ja lopuksi vielä virkkasin erikseen nuo kahvat, jotka kiinnitin kuteiden pätkillä koriin kiinni. Koska vaaleampi kude oli vähän paksumpaa, niin kori ikään kuin levenee tuosta keskeltä, mitään silmukoiden lisäyksiä en kuitenkaan siihen tehnyt.
Kahvoja varten tein 8 ketjusilmukkaa, ja sen jälkeen virkkasin ketjuun kaksi kerrosta kiinteitä silmukoita. Jätin aloitussilmukkaan noin 20 cm pätkän kudetta ja saman verran myös työn loppuun, ja näillä pätkillä sitten virkkuukoukun avulla kiinnitin kahvat korin reunaan.
Lelusäilytykseen nämä korit ovat ihan loistavat, palikat ja pampulat pysyvät ojennuksessa. Purin muuten siitä edellisessä postauksessani esittelemästäni korista pitsireunan pois ja tein vain kiinteitä silmukoita koko korin korkeudelta (on tässä kuvassa vasemmalla). Mielestäni se pitsireuna ei ollut kovin onnistunut...Ei kommentteja:

Lähetä kommentti