tiistai 19. kesäkuuta 2012

Virkattu pikkulaukkuTaas virkkasin. Se on vaan niin kivaa ja nopeata :). Halusin itselleni sellaisen pienen olkalaukun, johon mahtuisi vain kännykkä ja pikkulompakko ja avaimet, joten sellaisen sitten tein.
Langaksi otin lankakorini syövereistä löytyneet valkoisen Hanko-langan jämät (tähän meni n. reilu kerä ja sain kaikki jämät käytettyä). Koukku oli 5mm.
Malli oli oma, eli tein 2o ketjusilmukkaa ja sitten joka toinen kerros kiinteitä silmukoita ja joka toinen pylväitä. Kiinteiden silmkoiden kerroksen alkuun tuli 1 kjs ja pylväs kerroksen alkuun 3 kjs. Virkkasin pitkän suorakaiteen muotoisen palan tällä tavoin ja kun kappale oli kaksin kerroin taitettuna sopivan kokoinen, niin virkkasin samaan pötköön vielä läpäksi tulevan osan pelkillä kiinteillä silmukoilla.
Sitten ompelin sivusaumat kiinni ja kiinnitin napin laukkuun (napinläven tein läppäosaan jättämällä yhdellä kerroksella keskellä kaksi silmukkaa väliin ja tein niiden sijaan 2 ketjusilmukkaa).
Olkahihnaa varten tein pitkän ketjusilmukka ketjun, en laskenut silmukkamäärää, mutta mittailin matkalla olan yli ketjua, että siitä tuli haluamani pituinen. Sitten tein kaksi kerrosta kiinteitä silmukoita tähän ketjuun.
Nuo soljet olin joskus napannut talteen vanhoista housuista ja sain ne nyt hyödynnetyksi laukkuun. Samoin tuon napin olen joskus ottanut talteen Ikean tyynyliinasta, jonka liinan heitin menemään, mutta säästin napit, kun ne olivat minusta niin kauniit. Siis varsinainen eko-laukku:).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti