perjantai 1. kesäkuuta 2012

Laukku valmis!

Löytyihän sitä ruskeaa Hanko-lankaa ja niin vain tämänkin laukku tuli valmiiksi! Ohje on Novitan kevät 2012 -lehdestä, jossa laukun nimeksi on annettu ekolaukku. Nimi siitä, että laukku on tehty Novitan Hanko-langasta, jossa on 50% kierrätettyä puuvilla.

Hanko-langasta minäkin laukkuni tein. Ruskea väri tällä kertaa johtui pelkästään siitä, että lankakorista löytyi pari kerää sitä valmiina. Muuten olisin ehkä tehnyt khakinvihreän laukun, mutta ihan kiva tämä ruskeakin on. Lankaa kului aika tarkalleen neljä kerää, kuten ohjeessa olikin.

Laukussa yhdistyy kaikkea, mistä pidän: kiinteiden silmukoiden virkkaamista, pyöröpuikoilla neulomista ja palmikoiden tekemistä. Laukusta suurin osa tehdään virkkaamalla, mutta yläreunaan neulotaan suljettuna neuleena palmikoita. Tosi monipuolinen työ siis, eikä missään nimessä yksitoikkoinen. Vaikea se ei kuitenkaan mielestäni ollut.
Renkaat olkahihnoihin löysin Bauhausin veneily-osastolta, 3,50eur / 2 kpl. Niiden pitäisi kestää yli 200 kg paino, joten eiköhän ole ihan passelit käsilaukulle :).
Ohjeen mukaan olisi voinut tehdä vielä pikku "laput" renkaiden ja laukun kiinnitykseen, mutta jätin ne pois, ja ompelin renkaat suoraan kiinni laukun reunaan.
Lisäksi tein vielä laukkuun sisätaskun, koska helpottaa jos edes kännykän saa omaan lokeroonsa (naisen käsilaukku, you know...). Taskun virkkasin yksinkertaisella langalla ja  5 mm koukulla: 20 ketjusilmukkaa, ja sitten työtä kääntäen kiinteitä silmuikoita sopivaan korkeuteen asti ja aina kerroksen alussa siis yksi ketjusilmukka. Taskun ompelin sitten aika harvoilla pistoilla kiinni laukkuun mutta hyvin tuntuu kestävän kännykän, avainten ja huulirasvan painon.

Huomenna laukku pääsee heti mukaan juhlimaan koulun kevätjuhlia ja yksiä lakkiaisia! Mukavaa kesän alkua kaikille!!


2 kommenttia:

  1. Hyvä keksintö tuo sisätasku tuohon laukkuun :D Itse virkkasin näitä pari tänä kesänä ja muutaman pienemmän sovelletun mallin, kuvia täällä: http://korennonkuiskaus.blogspot.fi/2012/06/virkattuja-kesalaukkuja.html

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentista! Kävin kurkkaamassa sinunkin laukkusi, hienoja ovat! Minulla laukku on ollut melkein koko kesän käytössä ja hyvin on kestänyt.

    VastaaPoista