maanantai 11. kesäkuuta 2012

Vielä kerran virkattuja koreja

Nyt on ollut aktiivinen korivaihe päällä. Vielä on kaksi uutta koria valmistunut aiemmin esiteltyjen jälkeen. Yksi kori tosiaankin valmistuu yhdessä illassa, etenkin kun on kyseessä paksu kude ja paksu koukku.
Oikean puoleinen on tehty sellaisesta matonkuteesta (ja 8mm koukku), ei siis trikoosta ja vasemman puoleinen ohkasesta trikookuteesta (tähän käytin 5mm koukkua). Tuohon matalampaan tein kahvat ja toiseen puolestaan "pitsireunan" tekemällä vikalla kierroksella 5 ketjusilmukkaa ja kiinnittämällä tämän ketjun yhden piilosilmukan avulla joka kolmanteen silmukkaan.

Kahvallinen kori on lähdössä ystävälle, joka ilahdutti minua kassillisella erivärisiä kuteita. Voitkin siis alkaa jo miettiä tälle paikkaa :).

Nyt saa korit jäädä vähäksi aikaa, eilen illalla sain alkuun uuden neulontatyön ja siitä sitten myöhemmin kuvia. Lisäksi hartiat alkaa olla virkkaamisesta jo sen verran jumissa, että hyvä senkin puolesta pitää taukoa. Neulomisen kanssa minulla ei ole ollut koskaan vielä, ihme kyllä, niska/hartia ongelmia.
Lopuksi vielä kuva meidän sohvasta ja noista kaikista tekemistäni tyynyistä (pieni vaaleanpunainen ja valkoinen eivät ole itse tehtyjä). Raidalliset on virkattu kiinteillä silmukoilla ja isot valkoiset on neulottu. Kaikki nämä tyynyt on esitelty aiemmin tarkemmin blogissani jonkinlaisin teko-ohjein. Jotain väriä tämä kaipaisi vielä mielestäni lisää, joten värikäs torkkupeitto tulee varmasti tehtävälistalle lähiaikoina.

2 kommenttia: