lauantai 28. huhtikuuta 2012

Neulottu palmikkotyyny

Palmikkojen teko neuloen ei ole ollenkaan niin hankalaa, kuin voisi kuvitella. Oikean ja nurjan silmukan osaaminen riittää ja lisäksi on hyvä osata laskea, esim. viiteen :).

Tässä tyynyssä nurjat silmukat tehdään palmikon molemmin puolin ja itse palmikko muodostuu kymmenestä oikeasta silmukasta, joissa viiden silmukan paikkaa vaihdetaan joka 12. kerros. Siis vain joka 12. kerros joutuu tekemään vähän ylimääräisiä koukeroita ja lopputuloksena on näyttävät palmikot! Silmukoiden paikan vaihtaminen onnistuu helposti apupuikon kanssa, mutta kyllä siihen työvälineeksi käy mikä tahansa tikku tai kynä tms., jolle silmukat voi puikolta nostaa neulomatta. Ideana on, että näissä leteissä viisi ensimmäistä silmukkaa nostetaan apupuikolle neulomatta, jälkimmäiset viisi silmukkaa neulotaan oikein ja sen jälkeen neulotaan apupuikolta viisi silmukkaa oikein. Näin ensimmäisistä silmukoista tulee palmikon viimeiset ja vice versa.

Neuletyynynpäällisiä on nykyään paljon kaupan, mm. Gantilla ja Lexingtonilla. Itse tehden saa mielestäni myös tosi kivan näköisiä tyynyjä ja vieläpä sellaisissa sävyissä, joita ei välttämättä kaupan  hyllyltä löydä. Tässä tyynyssä malli on otettu jälleen Novitan sivuilta. 

Lisää tyynyjä luvassa myöhemmin...
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti