tiistai 24. huhtikuuta 2012

Päiväunipeitto


Suht vaivattomasti on valmistunut tämä "Päiväunipeitoksi" nimetty torkkupeitto. Nimi johtuu aika pitkälti siitä, että tämän alla meidän kuopus on alkanut nukkua päiväunensa.

Neuloksena yksi ehdottomista lemppareistani, helmineule. Yksinkertaista tehdä, oikea ja nurja vuorottelevat, ja lopputulos on sekä kaunis katsella että miellyttävän tuntuista. Lisäksi sillä on niin kaunis nimi, helmineule. Siksi halusin bloginikin nimeen ottaa tuon mukaan.

Tämä torkkupeitto on tehty kaksinkertaisella Novitan Kelo-langalla, 15mm pyöröpuikoilla tasona neulottuna. Silmukoita tein 65 (tasona neulottaessa helmineuleessa on hyvä tehdä pariton määrä silmukoita, niin uusi kerros aloitetaan aina oikealla silmukalla). Eli 1o, 1n koko kerros ja näitä kerroksia sitten niin paljon, kunnes peitto on halutussa mitassa. Nurjalla puolella neulotaan siten siis nurjat silmukat oikein ja oikeat nurin. Meidän peitolle tuli mittaa n. 85 x 140cm, ja lankaa kului 12 kerää (1200g).

Väreistä sen verran, että oma värimakuni on aika pliisu...ruskean eri sävyjä, valkoisia ja harmaita neuloksia täällä tulette varmasti paljon näkemään. Tämä Novitan Kelo-lankojen Savi on mielestäni tosi kaunis ja meidän kodin sisustukseen sopiva väri. Jonkun mielestä varmaan ihan kuravellin väristä, mutta minä pidän :).


4 kommenttia:

 1. Onnea uudelle blogille! Hyvää tekstiä ja hienoja kuvia.

  Vinkkinä, että säännöllinen postaus on tärkeintä selvitytyvän blogin ylläpidossa. Nimim. Kaksi kertaa aloittanut ja lopettanut.

  VastaaPoista
 2. Kiitos! Toivottavasti sinulla riittää intoa vielä aloittaa kolmannenkin kerran:)!

  VastaaPoista
 3. Kaunis peitto! Etsin netistä erilaisia helmineulejuttuja ja päädyin sivuillesi. Voi kun jaksaisi itsekin tehdä tuollaisen :)

  VastaaPoista
 4. Moi! Osaatko sanoa/muistatko, paljonko lankaa peittoon meni ja mikä tuli peiton kooksi? :) Näyttää aivan ihanalta!

  VastaaPoista