keskiviikko 23. toukokuuta 2012

Liivimekko taaperolle

Taas on ruskeaa lankaa käytetty, mutta kun se ruskea vain on niin minun mieleeni :). Varsinkin kun pikkutyttömme paidoista ja sukkiksista suurin osa on vaaleanpunaista, niin mielestäni niihin sopii kivasti yhdistää esim. juuri tällainen ruskea liivimekko.

Tähän mekkoon en käyttänyt mitään valmista ohjetta vaan tämä on ihan omasta päästäni luotu. Lankana käytin Dropsin Lima -lankaa (65% villaa ja 35% alpakkaa) ja sitä kului noin kolme kerää.

Puikot 4 mm pyöröpuikot ja neuloin tuon mekko-osan yhtenä kappaleena suljettuna neuleena. Tein alkuun 112 silmukkaa ja neloin 3 cm joustinneuletta 2o, 2n. Sen jälkeen aloitin sileän neuleen ja liivimekon etukeskelle lettikuvioiden teon. Eli muut silmukat koko ajan oikeaa neuloen, mutta tuossa lettikuviossa 30 silmukkaa neulotaan seuraavasti: 2n, 4o , 2n, 2o, 2n, 6o, 2n, 2o, 2n, 4o, 2n.  Joissa nuo punaisella merkityt oikeat silmukat muodostavat palmikot (reunoilla neljän silmukan palmikot ja keskelle paksumpi kuuden silmukan palmikko).

Kahden ensimmäisen kerroksen jälkeen tein ensimmäiset palmikot, eli siirsin apupuikolle noiden punaisella merkittyjen silmukoiden kohdalla ensimmäiset kaksi silmukkaa(keskimmäisessa palmikossa kolme), neuloin jälkimmäiset kaksi silmukkaa (keskimmäisessä palmikossa kolme) ja sen jälkeen silmukat apupuikolta. Jatkossa olen tehnyt nämä palmikot joka viidennellä kerroksella.

Kun mittailin mekko-osan olevan tarpeeksi pitkä meidän tyttöselle, kavensin viimeisellä sileällä kerroksella 14 silmukkaa pois kuvion molemmin puolin ympäri mekkoa (neulomalla 2 silmukkaa oikein yhteen) ja aloitin sitten seuraavalla kerroksella 1o,1n jousteen tekemisen. Joustetta tein n. 6 cm ja sitten päättelin simukat joustinta neuloen.

Lopuksi sitten vielä neuloin erikseen nuo olkaimet 4mm puikoilla  seuraavasti: 2s ainaoikeaa, 5s sileää, 2s ainaoikeaa.

Mekko on ehkä hiukan turhan kuuma näille ihanille lämpimille toukokuun päiville, mutta ihan kelpo käyttövaate tämänkin on.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti