torstai 3. toukokuuta 2012

Yhden illan lehtikori

Tämä lehtikori valmistui ihan oikeasti yhdessä illassa tv:n katselun lomassa (taisi tulla ainakin Seinfeld katottua...)

Trikookuteen ostin Snurresta, joka on viehättävä uudehko lankakauppa Helsingissä, siinä Hietalahden torin kupeessa.Kori on virkattu kiinteillä silmukoilla spiraalimaisesti kiertämällä niin, että alkuun tein 12 ketjusilmukkaa ja sitten aloin tätä ketjua kiertämään sen molemmin puolin kiinteillä silmukoilla. Kummassakin päässä tein levennykset aina kulmiin (eli kaksi kiinteää silmukkaa yhteen silmukkaan). Ensimmäisellä kerroksella levennykset siis 1. ja 12. silmukkaan ja sen jälkeen lisäykset jokaiseen kulmasilmukkaan (eli yhteensä neljään silmukkaan tulee yhden kerroksen aikana lisäykset). Tästä tulee siis korin pohja.

Itse mittailin korin pohjaa sopivan kokoiseksi lehden avulla. Kun pohja oli sen kokoinen, että se tuli n. sentin lehden reunojen yli, aloin tekemään reunoja. Reunat tulevat ihan samalla tavalla samaa spriaalia jatkaen, mutta jätetään vain lisäykset pois. Kun reunat ovat halutun mittaiset, päätellään työ vetämällä kude viimeisen silmukan läpi ja langan pätkä pujotellaan työhön piiloon. Tähän koriin meni kudetta n. 900g.

Virkkaamisen opin tosiaan sieltä Menitan lasten virkkauskurssilta (kun tyttäreni osallistui sille). Ja sieltäkin opin vain tämän kiinteän silmukan, ketjusilmukat sentään osasin tehdä jo ennestään. Kiinteillä silmukoillakin saa vaikka mitä kivaa aikaiseksi, esim. juuri näitä koreja eri kokoisina, värisinä ja muotoisina.

Hyvät perusvirkkaussilmukoiden ohjeet löytyvät myös Novitalta, ja niitä piirroksia olen muistin virkistykseksi myös käyttänyt apuna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti