maanantai 7. toukokuuta 2012

Poncho

Nyt just on ihan täydelliset poncho-ilmat! Nämä aurinkoiset kevätpäivät, jolloin ei ihan vielä tarkene ilman takkia mutta kovasti jo houkuttelee jättää takki naulakkoon. Tein tämän ponchon muutama viikko sitten Kalastajan Vaimon ohjeita mukaillen, ja nyt olen päässyt sitä kovasti käyttämään.
 
 Lankana käytin Dropsin Nepal villa+alpakka -lankaa ja sitä meni n. 400g. Puikot 5,5 mm.
Takakappaleen kuvion tein samalla idealla kuin Kalastajan vaimon ohjeessakin oli, eli helmineuletta (1o+1n) 15 silmukkaa 6:n silmukan palmikoiden välissä. Lisäksi kumpaankin reunaan tuli pienet pätkät helmineuletta (toiseen sivuun 8 ja toiseen 9 silmukkaa). Yhteensä siis 128 silmukkaa takakappaleeseen. Palmikoissa tein "letin" eli silmukoiden paikan vaihdon apupuikon avulla joka 5. kerros.
Etukappaleen palmikkokuvioksi valitsin hieman erilaisen version, kuin mitä ohjeessa oli. Tykkään enemmän yksinkertaisemmista palmikkokuvioista - ehkäpä siksi, että niitä on yksinkertaisempi tehdä:). Löysin Dropsin sivuilta tämän kivan 19 silmukan levyisen lettikuvion ja tein niitä 6 kertaa tähän etukappaleeseeen.  Kuvioiden väleissä on 3 oikeaa ja toiseen reunaan tuli 2 oikeaa, eli yhteensä tähänkin kappaleeseen tuli 128 silmukaa leveydeksi.

 Ja nyt ulos aurinkoon!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti