lauantai 19. toukokuuta 2012

Raitaneule neuloen ja virkaten


Vihdoin valmis! Tämä on työläin tekeleeni so far, neulepaita itselleni neuloen ja virkaten tehtynä. Idean tähän sain jälleen Kalastajan vaimon ihanasta blogista.
Kiva yllätys oli, että sieltä kovasti suosimastani Soukan Menitasta löytyi samaa Dalegarnin lankaa, jota ohjeessakin oli käytetty. Valitsin itselleni väreiksi vaalenharmaan+mustan. Todella miellyttävää lankaa on tämä Lerke, 52% puuvillaa ja 48% merinovillaa. Aivan ihanan pehmeää ja kevyttä lankaa, kuin pumpulia neuloisi. Paitaa on varmasti miellyttävä pitää myös kesäpäivinä.
Etu- ja takakappaleen neuloin yhtenä suljettuna neuleena nro 5:n pyöröpuikoilla. Tein n. 160 silmukkaa. Alkuun noin 3 cm 2o,2n joustinneuletta ja sitten sopivaan korkeuteen asti vaihtelin 8krs harmaata + 3krs mustaa raitaa sileää neuletta.

Hihat tein vitosen sukkapuikoilla samalla idealla, joustinta + sileää raitaneulosta tehden. Alkuun tein 44 silmukkaa ja jokaisen mustan raidan keskimmäisellä kerroksella lisäsin 2 silmukkaa (2. puikon lopussa ja 3. puikon alussa). Hihaan tuli kuusi mustaa raitaa, eli lopussa silmukoita oli yhteensä 56. Hihojen pituuden tein sellaiseksi 3/4 hihoiksi.
Sitten virkkaamalla yhdistin etu+takakappaleen ja hihat. Alkuun tein harmaalla kolme kerrosta pylväs+ketjusilmukka -virkkausta (kerroksen suljin piilosilmukalla ja aloitin uuden kerroksen kolmella ketjusilmukalla). Sitten vaihtelin pelkkään pylvääseen ja lopuksi tein viimeiset kerrokset kiinteitä silmukoita.
Sovittelin paitaa päälläni muutaman kerran virkkauksen aikana ja sen mukaan tein sitten kavennuksia seuraaville kerroksille, miltä paita vaikutti päälläni. Joillain kerroksilla jätin joka kolmannen silmukan virkkaamatta ja yhdellä kerroksella kavensin jopa joka toisen silmukan pois. Virkkausjälki on aika verkkomaista ja epätasaista, mutta mielestäni se sopii ihan ok:sti tälläiseen kesäneuleeseen ja eihän sitä voi liikaa vaatiakaan ensimmäiseltä virkatulta vaatteeltani :)!


3 kommenttia:

  1. Tosi kaunis paita, tekisi mieli tehdä itsellekin:)

    VastaaPoista
  2. Ihana neule, löysin myös ihanan blogisi kautta tuon Kalastajan vaimo -blogin. Kiitos siitäkin. Jään seuraamaan teidän molempien tekemisiä :)

    VastaaPoista